Μια πολύ σημαντική ηλεκτρονική διάσκεψη πρόκειται να λάβει χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μία διάσκεψη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων όλων των χωρών του νότου, δηλαδή των επτά χωρών μεταξύ των οποίων, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ελλάδα και η Κύπρος.
Την προεδρία θα την έχει η Ελληνική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ο πρόεδρός της, βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνδιάσκεψη γιατί εκεί θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή του δόρατος τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τα ζητήματα που συνδέονται με το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Politic.gr, η διάσκεψη θα χωριστεί ουσιαστικά σε δύο συνεδριάσεις. Η μία συνεδρίαση, αυτή που έχει σχέση με την ασφάλεια στην νοτιοανατολική Μεσόγειο θα περιλαμβάνει και μία τοποθέτηση του Υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και η άλλη θα περιλαμβάνει επίσης πολύ σημαντικές εισηγήσεις, όπως εκείνη του μεταναστευτικού, ζήτημα το οποίο “αγγίζει” όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.
Δείτε επίσης: Οι προκλήσεις Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ
- Σαφής αντίθεση του ΚΚΕ στις αντιδραστικές αλλαγές, δηλώνει ο Γιάννης Γκιόκας
- ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση με επίκεντρο το Ιράν και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Αύξηση 7,2% στους ταξιδιώτες το 2025: 5,4 εκατομμύρια Έλληνες ταξίδεψαν πέρυσι
- ΚΥΣΕΑ: Εγκρίνεται η «Ασπίδα του Αχιλλέα» – Εξοπλιστικό «μαμούθ» 4,3 δισ. ευρώ για τη νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
- Τραγικό περιστατικό στη Λάρισα: 69χρονη αγρότισσα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο τρακτέρ της
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
