Κατά την τελετή αγιασμού του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι ο τελικός σκοπός των μεταρρυθμίσεων στην Δικαιοσύνη είναι οι 1.550 μέρες που απαιτούνται σήμερα για την έκδοση αποφάσεων να υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις σε 750 ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, στην Αττική για να πάρεις προσδιορισμό στις αστικές υποθέσεις έπρεπε να περιμένεις τέσσερα χρόνια και τώρα μέσα στην επόμενη χρονιά θα εκκαθαριστούν περίπου 15.000 υποθέσεις που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από το προηγούμενο διάστημα.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στην Αττική ο προσδιορισμός των υποθέσεων θα γίνεται μέσα σε 6 μήνες, ενώ στην περιφερειακή έδρα του Περιστερίου θα μεταφερθεί και η έδρα του πρώην Ειρηνοδικείου Αχαρνών, έτσι ώστε να υπάρχει μια μεγάλη δικαστική περιφέρεια στην οποία υπηρετούν εκατοντάδες δικηγόροι.
Ο κ. Φλωρίδης επισήμανε ότι οι συνθήκες που στεγάζονταν το πρώην Ειρηνοδικείο Περιστερίου ήταν οι χειρότερες δυνατές και σημείωσε ότι είμαστε σε μια πολύ καλή στιγμή με σημαντικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του δικαστικού χάρτη στην Αττική.
Η στόχευση για τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την έκδοση τελεσίδικων αποφάσεων είναι καθοριστική, καθώς από τις 1.550 περίπου μέρες που ήταν ο χρόνος για να έχουμε τελεσίδικη απόφαση, επιδιώκουμε να πάμε στις 750 ημέρες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα είναι εφικτός ο στόχος όταν κλείσει αυτή η τετραετία και θα ξεκινήσει η τρίτη τετραετία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ