Διάγγελμα…θριάμβου από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νέο διάγγελμα με θριαμβολογίες απηύθυνε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας πως η Ρωσία έχει υποστεί μέχρι τώρα τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δεκαετιών. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι 31 ρωσικές τακτικές ομάδες μάχης έχουν πλέον καταστεί ανίκανες για μάχη.
Ο Ζελένσκι μάλιστά ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο δήμαρχος της Μελιτόπολης τον οποίο έχουν απαγάγει οι ρωσικές δυνάμεις, γνωστοποιώντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση έχει φτάσει μέχρι τις συζητήσεις του με Γάλλος και Γερμανούς ηγέτες.
Ο Ζελένσκι λέει επίσης ότι η Ουκρανία συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επιταχύνει την ένταξή της στην ΕΕ.
«Τώρα είναι η ώρα που απαιτεί από όλους μας να είμαστε αποτελεσματικοί. Εκτελέστε τη δουλειά σας στο έπακρον, βοηθώντας συναδέλφους, φροντίζοντας τους αγαπημένους τους ενώ δίνετε τα πάντα για την άμυνα της χώρας μας. Για τους δικούς μας υπερασπιστές. Πρόκειται για μεγάλο πόλεμο. Αυτός είναι ένας πόλεμος για την ανεξαρτησία μας», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Όπως αναφέρει το «Kyiv Indepedent» αυτές είναι οι ενδεικτικές εκτιμήσεις για τις απώλειες της Ρωσίας στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας:
These are the indicative estimates of Russia's losses as of March 12, according to the Armed Forces of Ukraine. pic.twitter.com/AJdP09YuO6
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 12, 2022
Το Ισραήλ ζητά από την Ουκρανία να δεχτεί την πρόταση του Πούτιν
Να δεχτεί την πρόταση της Ρωσίας έτσι ώστε να σταματήσει ο πόλεμος φέρεται να συμβούλευσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκι σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Η εφημερίδα του Ισραήλ αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικώς την περασμένη Τρίτη, με τον Ουκρανό όμως να μην δέχεται αυτό που του πρότεινε ο Μπένετ. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήρθαν σε επικοινωνία μετά από κίνηση που έκανε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.
«Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά» φέρεται να είπε ο Μπένετ. Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου ήταν σύντομη: «Σας ακούω».
«Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε»
Οι Ουκρανοί βέβαια δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, ερμηνεύοντάς τα ως ότι τους ζήτησε να παραδοθούν στους Ουκρανούς. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».
Πριν από λίγο διάστημα ο Μπένετ βρέθηκε ο ίδιος στη Μόσχα, με το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και το ΥΠΕΞ της χώρας να λένε ότι τα όσα κάνει το Ισραήλ σε αυτό το θέμα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, αφού αναγκάζουν στην ουσία να υπάρξει μια πολύ διαφορετική και ισορροπημένη προσέγγιση.
Βέβαια, οι Ουκρανοί δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που θέλουν από τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει το Ισραήλ. Αυτό που πιστεύουν οι Ουκρανοί είναι ότι ο Μπένετ αυτό που κάνει στην ουσία είναι να παριστάνει τον…ταχυδρόμο και πως δεν κάνει κάτι πιο ουσιαστικό. Σύμφωνα με το Προεδρείο της Ουκρανίας, αυτό που πρέπει να κάνει ένας μεσολαβητής είναι να παροτρύνει τις δύο πλευρές σε συμβιβασμό και να καταθέτει και προτάσεις.
«Δεν χρειαζόμαστε ταχυδρόμο»
Γι αυτόν τον λόγο, η Ουκρανία διαμηνύει σαφέστατα ότι η χώρα δεν χρειάζεται κανέναν ταχυδρόμο.
«Έχουμε αρκετούς. Εάν ο Μπένετ θέλει να είναι ουδέτερος, ας διορίσει κάποιον που θα εργάζεται επάνω σε αυτό μέρα και νύχτα και να προσπαθεί να πετύχει έναν συμβιβασμό».
Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Μπένετ στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από την απροθυμία του να λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Το κάνουμε αυτό για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να εμφανίσουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες. Χρησιμοποιούμε επίσης στατιστικά cookies βάσει νόμιμου συμφέροντος για την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές εξαίρεσης, δείτε την Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Λειτουργικά
Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της διευκόλυνσης της χρήσης μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητήθηκε ρητά από τον χρήστη.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της διευκόλυνσης της χρήσης μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας, την οποία ζητά ρητά ο συνδρομητής ή χρήστης, ή για τον αποκλειστικό σκοπό της διεκπεραίωσης της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς ανώνυμης μέτρησης επισκεψιμότητας.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Εξατομικευμένη διαφήμιση
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ή περισσότερους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.