Με ανακοίνωσή της η FIFA γνωστοποίησε νέους κανονισμούς, που σχεδιάζει να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022, για τον δανεισμό ποδοσφαιριστών, με στόχο «την εξέλιξη νεαρών παικτών, την προώθηση της ανταγωνιστικής ισορροπίας αλλά και την πρόληψη της συσσώρευσης».
Ανάμεσα σε αυτά που περιλαμβάνονται, για να εξασφαλιστεί η επίτευξη αυτών των στόχων, είναι η υποχρέωση γραπτής συμφωνίας που καθορίζει τους όρους του δανεισμού, ιδίως τη διάρκεια και τους οικονομικούς όρους, την απαγόρευση νέου δανεισμού επαγγελματία παίκτη που είναι ήδη δανεικός σε τρίτο σύλλογο και τον περιορισμό στον αριθμό των δανεισμών ανά σεζόν μεταξύ των ίδιων συλλόγων.
Οι νέοι κανονισμοί σχετικά με τους δανεισμούς παικτών στο διεθνές ποδόσφαιρο θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο της FIFA για έγκριση στην επόμενη συνεδρίασή του, πριν από την έναρξη ισχύος τους.
Δείτε επίσης: «Σχεδία», όπως λέμε ελπίδα!
- Σφοδρές αντιπαραθέσεις για τους 12 Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Πυρκαγιά υπό έλεγχο στη Χαλκιδική: Σε αύλειο χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης
- Ανακαλύψτε το νέο VITA που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σοβαρός τραυματισμός Γερμανού σε θαλάσσιο πάρκο αναψυχής στη Χαλκιδική
- Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία δικηγόρου στην Αθήνα
![]()
