Δήμος Δέλτα: Νέα έκκληση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας για τα ογκώδη απορρίμματα

propoli

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριακίδης Γεώργιος απευθύνουν έκκληση για τον περιορισμό των ογκωδών, μπαζών και λοιπών απορριμμάτων που πετιούνται ανεξέλεγκτα και απρόκλητα σε όλη τη δημοτική επικράτεια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Διαπιστώνεται ότι οι απορρίψεις σκουπιδιών και άλλων υλικών ανακυκλώσιμων ή μη σε αφύλακτους και δημόσιους χώρους είναι καθημερινή και είναι ιδιαιτέρως λυπηρό όταν τούτο πραγματοποιείται από επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε στις επιχειρήσεις ότι οφείλουν βάσει νόμου να διαχειρίζονται τα ανακυκλώσιμα και λοιπά υλικά της δραστηριότητάς τους ιδιωτικά.

Σε κάθε περίπτωση μπάζα και λοιπά υλικά ανακαινίσεων οφείλουν να διαχειρίζονται ιδιωτικά και όχι να διανέμονται σποραδικά σε κάδους και αλάνες. Οι δημότες δε οφείλουν να έρχονται σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου πριν απορρίψουν οτιδήποτε ανεξέλεγκτα στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο, είτε μέσω της γραμμής ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 2310788630 είτε απευθείας με το Τμήμα Καθαριότητας στο 2310795074.

Επίσης ζητάμε από όλους τους πολίτες, να συνεχίσουν να πετούν τα σκουπίδια λαμβάνοντας υπόψιν την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των συμπολιτών μας και υπενθυμίζει ότι οι σακούλες σκουπιδιών πρέπει να είναι καλά κλεισμένες και να απορρίπτονται μέσα σε κλειστούς κάδους.»

Δείτε επίσης: Ταξιάρχης: Όλα έτοιμα στο χωριό των ελάτων για το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα

Loading