Αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού: μια γλυκιά απόλαυση για την άνοιξη

Αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού: μια γλυκιά απόλαυση για την άνοιξη

Ανακαλύψτε τη συνταγή για την αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού, ιδανική για την άνοιξη. Με την άνοιξη να πλησιάζει στο τέλος της και το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, οι περισσότεροι από εμάς επικεντρωνόμαστε στις παραλίες και στην επιθυμία μας να διατηρηθούμε σε φόρμα. Ωστόσο, ορισμένες λιχουδιές είναι αδύνατο να αντισταθούμε, όπως η συνταγή για γλυκό που παρουσίασε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μαζί με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρουσίασαν μια υπέροχη γιαουρτόπιτα με σιρόπι από πορτοκάλι, που είναι όχι μόνο αφράτη και αρωματική αλλά και πανεύκολη στην παρασκευή της.

### Τα υλικά

– 250 γρ βούτυρο αγελάδος

– 300 γρ γιαούρτι αγελάδος

– 250 γρ ζάχαρη

– 3 αυγά

– 50 ml κονιάκ

– 20 γρ μπέικιν πάουντερ

– 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 2 βανίλιες

– 200 γρ φουντούκια καβουρδισμένα

– 1 πρέζα αλάτι

### Για το σιρόπι από πορτοκάλι:

– 300 ml χυμός πορτοκαλιού

– 200 γρ μέλι

### Το μυστικό

Το σιρόπι πορτοκαλιού προσθέτει ένα μοναδικό άρωμα στη γιαουρτόπιτα, κάνοντάς την ακόμη πιο απολαυστική.

### Η διαδικασία

Αρχικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το μέλι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια, προχωρούμε στην παρασκευή του κέικ. Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και λίγο καβουρδισμένο φουντούκι, και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ακολουθεί η προσθήκη του αλευριού, και χτυπάμε ξανά το μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το τοποθετούμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι από πάνω.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play