Ανακαλύψτε τη δροσερή συνταγή για γρανίτα φράουλας με γιαούρτι, ιδανική για καλοκαιρινές απολαύσεις. Είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που κάθε ηλικία απολαμβάνει, χωρίς ποτέ να λέει «όχι», ιδίως το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν τα ύψη. Η γρανίτα αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας επιλογές κατά την διάρκεια των διακοπών. Γιατί, λοιπόν, να μην μάθουμε να την παρασκευάζουμε μόνοι μας; Είναι σίγουρα πιο νόστιμη και πιο υγιεινή. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη και γρήγορη: γρανίτα φράουλας με γιαούρτι, μία δροσερή λιχουδιά που δεν περιέχει περιττές θερμίδες.
Τα υλικά:
– 500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες + λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
– 200 γρ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
– Χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
– 1-2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
Η διαδικασία:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για περίπου 10-15 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν οι χυμοί των φρούτων. Το μεταφέρουμε στον κάδο του πολυκόφτη και το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι ή μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί, διατηρώντας ωστόσο λίγο τη υφή του. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες πριν το σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγες φράουλες. Εναλλακτικά, μπορούμε να το μοιράσουμε σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι.
*Πηγή: Vita*
Πηγή περιεχομένου: in.gr