Ανακαλύψτε μια υγιεινή και γευστική συνταγή για αυγά με γιαούρτι σκόρδου και ψημένη πίτα που θα ενθουσιάσει την οικογένεια σας. Το πρωινό αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο κρίσιμο γεύμα της ημέρας, καθώς μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με νέες γεύσεις. Η συνταγή που ακολουθεί περιλαμβάνει αυγά με γιαούρτι σκόρδου και ψημένη πίτα, ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικό. Φροντίστε να πλύνετε καλά τα δόντια σας μετά την κατανάλωση για τη μυρωδιά του σκόρδου.
Τα υλικά:
– 4 κ.σ. στραγγιστό ή τύπου ελληνικό γιαούρτι
– 1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– 1 αυγό ελευθέρας βοσκής
– 20 γρ. βούτυρο
– 1 πίτα
– 1/4 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η διαδικασία:
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και αν επιθυμείτε, λίγο περισσότερο σκόρδο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράστε νερό και προσθέστε προσεκτικά το αυγό. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 6 λεπτά ώστε το αυγό να είναι τέλεια μελάτο. Αφαιρέστε το από το νερό και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το βούτυρο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά σε άλλο κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην καεί. Αφαιρέστε το από τη φωτιά όταν αποκτήσει χρυσοκάστανο χρώμα και μυρίσει καρύδι. Ψήστε την πίτα και κόψτε τη σε λωρίδες. Τοποθετήστε το γιαούρτι με το σκόρδο στο κέντρο ενός πιάτου. Ξεφλουδίστε προσεκτικά το αυγό κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, κόψτε το στη μέση και τοποθετήστε το πάνω από το γιαούρτι. Ρίξτε από πάνω το καφέ βούτυρο και την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Σερβίρετε με τις λωρίδες της ψητής πίτας για βούτημα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr