ΑΣΕΠ: Έρχεται η πρώτη προκήρυξη – Πότε οι διορισμοί

Στο δεύτερο στάδιο περνάει η προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Γ2022, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς αναμένεται η έκδοση προκηρύξεων και αμέσως μετά ο διορισμός των επιτυχόντων.

Πρόκειται για ένα άκρως ικανοποιητικό ποσοστό, με τους σχεδόν 15.000 επιτυχόντες να είναι αρκετοί ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του Δημοσίου σε βάθος τριετίας.

propoli

Το ποσοστό των επιτυχόντων, όσοι δηλαδή κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία) ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων.

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, την υψηλότερη συνολική βαθμολογία διαγωνισμού πέτυχε υποψήφιος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από τον κλάδο της πληροφορικής (90,75/100), ενώ στην κατηγορία των συμμετεχόντων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ψηλότερα βαθμολογικά (85,75/100) ήταν δύο υποψήφιοι από τους κλάδους γεωπονίας/τεχνολογίας και λογιστών/ οικονομικού αντίστοιχα

Κατά γενική ομολογία, υψηλότερες ήταν οι επιδόσεις τους στο τεστ γνώσεων, κυρίως δε όσων προέρχονταν από τις «θεωρητικές» ειδικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μάθημα των γνώσεων υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι οι οποίοι πλησίασαν το απόλυτο 100, με την πλειονότητα να ξεπερνά τους 90 βαθμούς και κάποιους να πετυχαίνουν ακόμη και 97.

Ωστόσο, υπήρχαν υποψήφιοι από συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν μεγαλύτερη βαθμολογία στη δοκιμασία των δεξιοτήτων. Είναι ενδεικτικό πως οι υποψήφιοι ΠΕ από τους τομείς της επικοινωνίας ή της στατιστικής, όπου οι δεξιότητες και η εργασιακή αποτελεσματικότητα ήταν πεδίο πιο… οικείο, σημείωσαν υψηλότερο σκορ.

Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε σε διαγωνισμό προσλήψεων στη χώρα το τεστ δεξιοτήτων, παρόλο που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται στις προσλήψεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι, δε, αφορά το τεστ γνώσεων, αυτό περιελάμβανε τις γνώσεις που πρέπει, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος κατά τη διάρκεια της θητείας του, ασχέτως κλάδους και ειδικότητας.

Πότε οι πρώτες προκηρύξεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες προκηρύξεις θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι. Θα απευθύνονται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Μια προκήρυξη θα αφορά τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και άλλη μία για εκείνους της Τεχνολογικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η διαδικασία των διορισμών θα είναι γρήγορη με τα Νέα να αναφέρουν πως αναμένονται ακόμη και το Φθινόπωρο.

Δείτε επίσης: Ελλάδα – Τουρκία: Η γέφυρα που θα ενώσει τις δύο χώρες

Loading