Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου έξω από το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, με τη διευθύντρια νηπιαγωγείου να απομακρύνεται άμεσα από το σχολείο και την υπόθεση να παίρνει συνέχεια με επεισόδια εις βάρος της.
Όλα ξεκίνησαν όταν βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψε τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου να μιλά με ιδιαίτερα επιθετικό και υβριστικό τρόπο σε μικρά παιδιά, κατηγορώντας τα για ζημιές στον προαύλιο χώρο.
Στο οπτικοακουστικό υλικό, η εκπαιδευτικός ακούγεται να φωνάζει στα νήπια:
Έτσι και χαλάσετε πράγμα από το σχολείο, σας έφαγα, τα χέρια!
Τα κάνατε σκ@τ@, ντροπή!
Μην τολμήσεις να χαλάσεις την τραμπάλα!
Όταν περαστικοί που αντιλήφθηκαν το συμβάν της ζήτησαν τον λόγο για τη συμπεριφορά της προς τα μικρά παιδιά, η ίδια αντέδρασε επίσης επιθετικά, λέγοντας: Ό,τι θέλω θα κάνω ρε, εσύ τι είσαι εδώ πέρα;, ενώ πρόσθεσε: Θα φωνάζω όσο θέλω, χάλασαν το σχολείο, τα πληρώνεις εσύ και η μάνα σου αυτά; Φέρε μου πέντε χιλιάρικα για τη ζημιά τώρα!.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων είχε ανακαινιστεί πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος Μαριέττα Γιαννάκου.
Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας. Μετά την εξέταση του περιστατικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αποφασίστηκε η άμεση μετακίνηση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού από το σχολικό συγκρότημα.
Η υπόθεση, ωστόσο, πήρε ακόμη πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς λίγο αργότερα η διευθύντρια του νηπιαγωγείου φέρεται να δέχθηκε σωματική επίθεση από άτομα που βρέθηκαν στον χώρο του σχολείου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τους γονείς των παιδιών στα οποία νωρίτερα φώναζε με έντονο ύφος, κατηγορώντας τα για ζημιές που έχουν προκληθεί στον χώρο του σχολείου.
Μετά το περιστατικό της επίθεσης, η εκπαιδευτικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.
Ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής Διονύσιος Κ. Αναστασόπουλος έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, ενώ δήλωσε πως:
Όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο (ύβρεις, απειλές, φωνασκίες) διαταράσσει τη λειτουργία του, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή.
Εάν η πράξη αυτή συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.
Οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την άμεση εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας και την πλήρη απόδοση των προβλεπόμενων ποινικών ευθυνών στον/στους υπαίτιους.
![]()
