Σοκ στον Κάλαμο: Ιστιοφόρο προσέκρουσε στην προβλήτα και σάρωσε δεμένα σκάφη

Σοκ στον Κάλαμο: Ιστιοφόρο προσέκρουσε στην προβλήτα και σάρωσε δεμένα σκάφη

Σκηνές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι του Καλάμου στη Λευκάδα, όταν τουριστικό ιστιοφόρο με επτά επιβαίνοντες προσέκρουσε στην προβλήτα και παρέσυρε δεμένα σκάφη. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο καπετάνιος του ιστιοφόρου φαίνεται να κινείται ανεξέλεγκτα προς την προβλήτα, προκαλώντας αναστάτωση στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, πολλοί από τους οποίους άρχισαν να του φωνάζουν να βάλει ανάποδα.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, και τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτυπώνουν την πορεία του ιστιοφόρου μέσα στο λιμάνι, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση.

Ο πλοίαρχος του ιστιοφόρου προσήχθη στο Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Το επιβατηγό-τουριστικό ιστιοφόρο είναι ελληνικής σημαίας, ενώ στα ελλιμενισμένα σκάφη με τα οποία συγκρούστηκε δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή επιβαίνοντες.

Το σκάφος φαίνεται να αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την είσοδό του στο λιμάνι. «Παιδιά, κόπηκε η ντίζα», ακούγεται να φωνάζει κάποιος.

Μετά την πρόσκρουση, ο πλοίαρχος του ιστιοφόρου οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, όπου ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play