Γαλλία: μπλόκο στο μέτρο για την απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

Γαλλία: μπλόκο στο μέτρο για την απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας έβαλε φρένο σήμερα στο μέτρο που απαγόρευε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 15 ετών, κρίνοντας ότι συνιστά «δυσανάλογη παραβίαση» της ελευθερίας της έκφρασης.

Στην απόφασή του, το Συμβούλιο έκρινε ότι το Άρθρο 1 του νόμου, ο οποίος είχε στόχο την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «συνιστά παραβίαση που δεν είναι ούτε κατάλληλη, ούτε απαραίτητη ούτε αναλογική» για την ελευθερία της έκφρασης και της επικοινωνίας των ατόμων κάτω των 15 ετών.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο εξέτασε μόνο το Άρθρο 1 και δεν τοποθετήθηκε για την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα λύκεια από την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία περιλαμβάνεται στην ίδια νομοθεσία.

Loading

Play