Ισραήλ: Στρατεύματα στον νότιο Λίβανο για όσο χρειαστεί, προειδοποιεί ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Στρατεύματα στον νότιο Λίβανο για όσο χρειαστεί, προειδοποιεί ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα παραμείνουν στον νότιο Λίβανο για όσο κρίνεται αναγκαίο, ενώ δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις της. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από την ανακοίνωση ότι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις της σιιτικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών και του εδάφους του, προειδοποιώντας ότι κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίζεται με σφοδρότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισραηλινές δυνάμεις θα παραμείνουν στη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο για να προστατεύσουν τις βόρειες κοινότητες του Ισραήλ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, δήλωσε ότι ο στρατός θα παραμείνει στον Λίβανο, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο Κατς επεσήμανε ότι δεν θα επιτρέψουν να κινδυνεύσουν οι στρατιώτες και οι πολίτες, και κάθε παραβίαση της εκεχειρίας θα αντιμετωπίζεται με μεγάλη ισχύ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει περισσότερους από 80 στόχους και έχει σκοτώσει δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ, σε απάντηση στις παραβιάσεις της εκεχειρίας. Οι επιθέσεις αυτές περιλάμβαναν κέντρα διοίκησης και υποδομές των τρομοκρατών στην περιοχή.

Loading

Play