Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και για τον λόγο που ξεκίνησε όλο αυτό μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η τραγωδία που εξελισσόταν στο Ντονμπάς ανάγκασε, απλά ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Επί οκτώ χρόνια, οι βομβαρδισμοί, οι επιθέσεις πυροβολικού και οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν στο Ντονμπάς. Φυσικά, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους.
Η ζωή των ανθρώπων στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη ήταν διαφορετική και αυτό είναι προφανές, αλλά ήταν η τραγωδία που εξελισσόταν στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, που ανάγκασε, απλά ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, για την οποία όλοι γνωρίζουν καλά σήμερα», είπε.
Ο κ. Πούτιν επίσης ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι όλα αυτά γίνονται για την προστασία των κατοίκων του Ντονμπάς.
«Θα ενεργήσουμε με συνέπεια και θα επιτύχουμε μια κατάσταση στην οποία η ζωή θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα και εκεί. Η ζωή στο Ντονμπάς θα γίνει καλύτερη», δήλωσε ο Πούτιν.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσικά ΜΜΕ: Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν και εγκατέλειψαν το Azovstal
- Καναδάς και Μεξικό στοχεύουν σε μια πιο δίκαιη και αποτελεσματική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Ο Τραμπ επιδιώκει την επανακατάληψη της βάσης Μπάγραμ στο Αφγανιστάν, κοντά στα πυρηνικά της Κίνας
- Ισπανία: Θάνατος 66χρονου από δασική πυρκαγιά στην επαρχία Λεόν
- Πολωνία: Έγκριση πώλησης 2.500 και πλέον αντιαρματικών πυραύλων Javelin από τις ΗΠΑ
- Βρετανία: Απώλειες 400 εκατ. λιρών για τους φορολογούμενους λόγω του αποτυχημένου fund του Σούνακ