ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για περιορισμό της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους

ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για περιορισμό της πρόσβασης στα social media για ανηλίκους

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο, τονίζει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με το κόμμα, η κυβέρνηση ενισχύει τους παράγοντες που ωθούν τα παιδιά προς τις οθόνες, ενώ δεν καταπολεμά τον ‘εθιστικό σχεδιασμό’ ορισμένων εφαρμογών.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ εστιάζει στην ανάγκη για μια κοινωνία που θα προσφέρει ποιοτικό ελεύθερο χρόνο γεμάτο αξίες και κοινωνική συναναστροφή, αντί της απομόνωσης που προκαλεί η υπερβολική χρήση των social media. Επισημαίνει ότι η έλλειψη αυτών των στοιχείων οδηγεί σε εθισμούς και εξαρτήσεις.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει τους κινδύνους της χρήσης των social media, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, αναφερόμενο στην αρνητική τους επίδραση στην ψυχική υγεία και την προώθηση σάπιων προτύπων ζωής. Υπογραμμίζει πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει εμπορευματοποιήσει την ψυχική υγεία, προτάσσοντας την ‘ατομική ευθύνη’ σε θέματα που απαιτούν κρατική παρέμβαση.

Το κόμμα καταλήγει ότι τα παιδιά έχουν ήδη σοβαρούς λόγους να είναι θυμωμένα, καθώς βιώνουν την απουσία των γονιών τους και τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Loading

Play