Νίκος Δένδιας – Ουκρανία: Eπίσκεψη στα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει την επίσκεψη του στην Ουκρανία

Τα τοπικά γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία επισκέφτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Ενημερώθηκα για την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο και το έργο της Αποστολής» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

propoli

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ουκρανία ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων ομογενών του Σαρτανά. Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία στο Σαρτανά να επισκεφθεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και να συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης Σαρτανά και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας χωριών Σαρτανά και Τσερμαλίκ.

Κατόπιν, επισκέφτηκε το δημαρχείο της Μαριούπολης. «Πραγματοποίησα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρώτο αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά» έγραψε σχετικά ο Νίκος Δένδιας στο Twitter μετά την επίσκεψή του.

Επίσης, σημειώνεται πως νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. «Σε τηλεφωνική μας συνομιλία σήμερα σε φιλικό κλίμα, ενημέρωσα τον Ουκρανό ομόλογό μου για την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη προκειμένου να σταθώ στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας και για την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει το Γενικό Προξενείο της στην πόλη» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την απόφασή της να μην αποσύρει το προσωπικό της πρεσβείας της στο Κίεβο», με τον Νίκο Δένδια να επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα, ως θέση αρχής, στηρίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών.

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ – Σπυρόπουλος : Πρωταθλήτρια στην ανεργία νέων η Ελλάδα αλλά δεν απασχολεί τους κ. Μητσοτακη και κ. Τσίπρα

Loading