Σπουδαία πρόκριση: η Γαλλία απέκλεισε την Γερμανία και πήγε τελικό

Σπουδαία πρόκριση: η Γαλλία απέκλεισε την Γερμανία και πήγε τελικό

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών 2026 σφράγισε η Γαλλία, που νίκησε με 86-64 την «οικοδέσποινα» Γερμανία στην Berlin Arena, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό. Η άμυνα των «μπλε» στην 3η περίοδο, όπου έτρεξαν επιμέρους σκορ 19-12, τους έδωσε διαφορά 14 πόντων στο φινάλε του δεκαλέπτου και από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκαν από τα «πάντσερ».

Η Γαλλία έχει κατακτήσει μόνο ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ γυναικών, το χάλκινο το 1953. Με την πρόκρισή της στον τελικό εξασφάλισε το δεύτερο μετάλλιο στην ιστορία της και οι διεθνείς της ελπίζουν να είναι χρυσό το βράδυ της Κυριακής (13/9).

Ο τελικός θα αρχίσει στις 21:00 και αντίπαλος της Γαλλίας θα είναι είτε η Ισπανία είτε οι ΗΠΑ, με τον μεταξύ τους ημιτελικό να ξεκινά επίσης στις 21:00 απόψε.

Η Γερμανία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην ηττημένη, στις 17:30 την Κυριακή (13/9). Η 11η θέση το 1998 παραμένει η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της εθνικής μπάσκετ γυναικών της Γερμανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 45-38, 64-50, 86-64

Οι Γερμανίδες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα 9 περισσότερα ριμπάουντ τους (41 η Γερμανία, 32 η Γαλλία). Η επίθεση των «τρικολόρ» ήταν πιο αποτελεσματική, ενώ η Γερμανία είχε 60% στις βολές, έναντι 80% της Γαλλίας.

Loading

Play