Εκρηκτική αύξηση 100% στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της 12ης Διεθνούς Έκθεσης «Artozyma» (28/2-2/3), υποδεικνύοντας τη σημασία της ως κορυφαίου εκθεσιακού γεγονότος για την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.
Η διοργάνωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λειτούργησε ως καταλύτης για επιχειρηματικές συμφωνίες (B2B), προσελκύοντας εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και 29 χώρες, περιλαμβάνοντας τις ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία. Η αύξηση 100% στους διεθνείς επισκέπτες και η συμμετοχή περισσότερων χωρών σε σχέση με το 2024 ενίσχυσαν την εξωστρέφεια της έκθεσης και ικανοποίησαν τους εκθέτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν σημαντικές B2B επαφές.
Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονταν το «Baking Together – Mediterranean Edition», με συνεργασίες εθνικών ομάδων από Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία, καθώς και το αναβαθμισμένο «Pastry Lab 2026» με κορυφαίους pastry chefs, όπως ο βραβευμένος Πορτογάλος Américo Dos Santos. Ειδικές ενότητες για αρτοποιήματα «Gluten Free» προσέφεραν επιπλέον αξία στην έκθεση. Στο «The Expert Lab» της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων πραγματοποιήθηκαν επιστημονικά workshops, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός «Southern Europe Culinary Challenge 2026» συγκέντρωσε 300 συμμετοχές από 15 χώρες.
Η έκθεση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος για τα 175 χρόνια της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στην εκθεσιακή εμπειρία.
![]()

