Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας αλλά και στην επερχόμενη περίοδο της Αποκριάς.
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε στον ΣΚΑΙ πως είναι προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».
Με την σειρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου είπε πως το πρόβλημα με τις Απόκριες και με αυτού του είδους τις εκδηλώσεις είναι πως δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε όσους συμμετέχουν.
Για τον υψηλό αριθμό θανάτων συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα».
Δείτε επίσης: Ν. Τζανάκης: Eμβολιασμός των παιδιών για το νέο σύνδρομο MIS-C
- Βιβλική διατροφή: τι τρώει κανείς, τι λένε οι ειδικοί και πού κρύβονται οι παγίδες
- Στο κλείσιμο οι σταθμοί του μετρό Αθήνας στις 21:40 έως την Πέμπτη 10/09 λόγω έργων στη Γραμμή 3
- Στα ύψη η ένταση: το Ιράν απειλεί με πιο εντατικά αντίποινα κατά των ΗΠΑ
- Τραμπ: Ανάρτησε γράφημα για τη νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ
- Αιχμηρό μήνυμα Ταγιάνι για την AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ: «Κάκιστη είδηση»
![]()
