Τις προηγούμενες 24 ώρες ένας ασθενής κατέληξε εξαιτίας επιπλοκών της νόσου
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφτηκαν 469 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ υπέκυψε ένας ασθενής εξαιτίας επιπλοκών της νόσου.
Ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο υψηλότερος που έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής, έχει πλέον ανέλθει τους 8.323 νεκρούς επί συνόλου 966.473 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.
Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία έφθασε τους 1.473, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο μήνες.
Πάντως η Κούβα μπόρεσε τους τελευταίους μήνες να αποκλιμακώσει την υγειονομική κρίση χάρη στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού. Μέχρι χθες, 9,6 εκατ. από τους 11,2 εκατ. πολίτες της είχαν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ πάνω από δύο εκατομμύρια είχαν λάβει ενισχυτικές δόσεις των εγχωρίως παραγόμενων σκευασμάτων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus, κατά τα νεότερα επίσημα στοιχεία.
Δείτε επίσης: Ινδία: Ξεπέρασαν τα 27.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού – 284 νεκροί
- Οι νέοι δασμοί του Τραμπ πλήττουν τους Ινδούς εξαγωγείς: Επείγουσα ανάγκη για κρατική στήριξη
- Τραγική απώλεια 22χρονου youtuber από καταρράκτη στην Ινδία
- Champions League: Στη φάση των ομίλων η Μπενφίκα του Παυλίδη, η Μπριζ του Τζόλη και η Κοπεγχάγη του Χατζηδιάκου
- Ελληνική θριαμβευτική βραδιά στο Champions League!
- Άκρως ζωδιακό: Τα do’s και don’ts για τα ζώδια σήμερα, Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025