Κορρές: Εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου από Halcyon και Herbarium από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κορρές: Εγκρίθηκε η απόκτηση κοινού ελέγχου από Halcyon και Herbarium από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η απόκτηση κοινού ελέγχου της Κορρές από τις Halcyon και Herbarium εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η απόφαση αφορά την ανώνυμη εταιρεία «Κορρές Ανώνυμη Εταιρεία – Φυσικά Προϊόντα» και ελήφθη με την υπ’ αριθ. 926/2026 απόφαση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας από τις «Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR» και «Herbarium Holding Limited».

Η συγκέντρωση αφορά κυρίως την αγορά παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και τιμής, τα οποία διατίθενται κατά κανόνα μέσω επιλεκτικών δικτύων διανομής και, στην παρούσα υπόθεση, κυρίως μέσω φαρμακείων, φυσικών και ηλεκτρονικών/e-shops.

Ως σχετική γεωγραφική αγορά της συγκέντρωσης ορίζεται το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην υπό κρίση συγκέντρωση δεν υφίσταται οριζοντίως επηρεαζόμενη αγορά ούτε οποιαδήποτε κάθετη διασύνδεση μεταξύ των δραστηριοτήτων των μερών.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στην απόφαση, παρότι η συγκέντρωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν αναμένεται να προκαλέσει αντιανταγωνιστικές επιπτώσεις στη λειτουργία των σχετικών αγορών στις οποίες αφορά.

Loading

Play