Ανακαλύψτε τη συνταγή για γύρο κοτόπουλου με αβοκάντο και σάλτσα γιαουρτιού, ιδανική για βραδινές συγκεντρώσεις. Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει σχετικά με την αύξηση των τιμών στο σουβλάκι. Ως αντίκτυπο αυτού, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να απολαμβάνουμε γύρο στην άνεση του σπιτιού μας. Ο διάσημος σεφ παρουσίασε την απλή αυτή συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, με τη συνεργασία της Φαίης Σκορδά, προσφέροντας μας την ευκαιρία να φτιάξουμε γύρο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και αβοκάντο, μια ιδανική επιλογή για τις βραδινές συγκεντρώσεις με φίλους.
Τα υλικά
– 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. θυμάρι
– 1 κ.γ. ρίγανη
– 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
– 1 κ.γ. ταχίνι
– 50 ml λευκό κρασί
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Πιπέρι καγιέν
Για τη σάλτσα:
– 2 αβοκάντο
– 150 γρ. γιαούρτι
– 1 κ.σ. ταχίνι
– 1 λάιμ (ο χυμός)
– 1 κ.γ. κόλιανδρο
Για το σερβίρισμα:
– 1 ντομάτα σε φέτες
– 1 κόκκινο κρεμμύδι
– 4 πίτες καλαμποκιού
Η διαδικασία
Σε τηγάνι με λάδι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το μπαχάρι, λίγες σταγόνες κόλιανδρο, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και το γλυκό πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
Για τη σάλτσα, σε ένα μίξερ συνδυάζουμε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το ταχίνι, λίγο χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μια αφράτη υφή.
Όσον αφορά το σερβίρισμα; Προτιμάμε την παραδοσιακή μέθοδο: σε μια πίτα καλαμποκιού τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, το κρεμμύδι και από πάνω ρίχνουμε τον ζεστό γύρο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr