«Η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για την Γάζα είναι σημαντική και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα έχει υποστηρίξει η κυβέρνησή μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και συμφωνώ μαζί του», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
«Είναι απάνθρωπο το να οδηγείται στην πείνα ένας ολόκληρος πληθυσμός, από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους. Ο Ισραηλινός στρατός ας επιτρέψει την είσοδο στην Λωρίδα της Γάζας στους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή πλήρους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Σέρτζιο Ματαρέλα.
«Η διάβρωση των εδαφών της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής συνιστά σοβαρή ενέργεια. Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται να έχουν μια εστία εντός ξεκάθαρων συνόρων», είχε προσθέσει ο Ιταλός πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην «αιματηρή απαγωγή ομήρων από την Χαμάς» και στην ανάγκη άμεσης απελευθέρωσής τους, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να είναι πλήρως εγγυημένη η ασφάλεια του Ισραήλ, η οποία απειλείται σοβαρά από τον πόνο και την εκδίκηση, απόρροια των όσων συμβαίνουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ