ΠΟΥ: Ανησυχία για την μετάλλαξη «M» – Μπορεί να αποδειχθεί ανθεκτική στα εμβόλια

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει εμφανιστεί από τον Ιανουάριο, ωστόσο οι ρυθμοί μετάδοσης της ανησυχούν τους επιστήμονες

Ενώ ακόμα η ανθρωπότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την μετάλλαξη «Δέτα», η  «B.1.621» ή αλλίως «Μ», αρχίζει να κάνει απειλητικά την εμφάνιση της,  όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων «PA Media», σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».

propoli

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί κρούσματα σε Νότιο Αμερική και Ευρώπη και βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τον ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι, η νέα παραλλαγή έχει μεταλλάξεις που δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι ανθεκτική στα εμβόλια κπου έχουν ήδη αναοτυχθεί.

«Από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021, υπήρξαν μερικά κρούσματα της μετάλλαξης «M» και μερικές μεγαλύτερες εστίες σε άλλες χώρες στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη.

«Παρόλο που ο παγκόσμιος επιπολασμός της μετάλλαξης «Mu» μεταξύ των κρουσμάτων είναι κάτω από 0,1%, ο επιπολασμός στην Κολομβία (39%) και τον Ισημερινό (13%) αυξάνεται σταθερά. Η επιδημιολογία της μετάλλαξης «M» στη Νότιο Αμερική, ιδίως με τη συνύπαρξη της μετάλλαξης «Δέλτα», θα παρακολουθείται για τυχόν διαφοροποιήσεις» αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η μετάλλαξη «M» είναι η πέμπτη που έχει εμφανιστεί από την αρχή της πανδημίας

Δείτε επίσης: Μαύρα σωματίδια εντοπίστηκαν σε εμβόλια της Moderna (video)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading