Κούλογλου: «Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη για το γεγονός ότι δεν παρέστη στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Κούλογλου είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δε μπορεί να παίξει τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δε γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα.

propoli

«Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα, τα μαθαίνει τώρα για παράδειγμα το ναυάγιο της Πύλου έδειξε να μην το γνωρίζει. Μαθαίνει τώρα στοιχειώδη πράγματα ο κ. Κασσελάκης, αυτή είναι η γενική εικόνα που έβγαλα από όλες τις συζητήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα ευρωπαϊκά θέματα στα οποία ενημερώθηκε. Θέλει να μάθει αλλά δεν μπορεί ένας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκινάει από το Α-Β», είπε αρχικά ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Ο κ. Κασσελάκης ακόμα και αν ήθελε δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα όταν δεν γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα αυτός είναι και ο λόγος που όλο αυτό το πράγμα οδηγείται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού του κόμματος, είπε:

«Πέρασε αυτός ο τελείως απαράδεκτος κανονισμός ο οποίος επιτρέπει στον καθένα περαστικό άμα δει φως να ανέβει και να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τόσο μεγάλη ώστε ένας άνθρωπος τέτοιος να μπορεί να εκλεγεί και πρόεδρος.

Ο κ. Κασσελάκης είναι προϊόν της βαθιάς υπαρξιακής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινάει το 2015, δεν λύθηκε ποτέ και υπήρχε μια πλήρης ιδεολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη συγκολλητική ουσία που είχε μείνει ήταν ο Α. Τσίπρας, όταν έφυγε ο Τσίπρας κατέρρευσε όλο το σύστημα εκεί, βρέθηκε κάποιος ο οποίος είπε ότι εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη και έτσι ψηφίστηκε».

«Ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ και για τις πανωλεθρίες του. Αυτός πράγματι πήρε ένα μικρό κόμμα και το έφερε στην κυβέρνηση από την άλλη μεριά όταν έγινε κυβέρνηση και μετά έχασε την εξουσία δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διατηρηθεί. Ήταν κόμμα μιας χρήσεως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως φαίνεται ιστορικά, αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί ενώ κανονικά τα κόμματα συνεχίζονται και μετά την αλλαγή της ηγεσίας», συμπλήρωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Για την απουσία του κ. Κασσελάκη από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη είπε:

«Ο κ. Κασσελάκης προσπαθώντας να είναι αριστερός κάνει μια δήλωση για τον Σημίτη η οποία μου φαίνεται ότι είναι και πολιτικά λάθος και θεσμικά λάθος. Πολιτικά είναι λάθος γιατί όταν θέλεις να κάνεις προγραμματική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν βρίζεις τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ και θεσμικά λάθος γιατί όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τιμάται ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να τηρήσεις μια θεσμική στάση και να πας στην εκδήλωση. Ασφαλώς έπρεπε να πάει στην εκδήλωση, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δεν είναι αρχηγός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

«Εδώ έχουμε κάποιον ο οποίος λέει δεξιές θέσεις στην οικονομία και μετά ακολουθεί τακτική αριστερού κόμματος δηλαδή δεν βγάζεις άκρη. Αυτό το περιβάλλον δημιουργεί ένα κλίμα όπου όλοι είναι εναντίον όλων και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποχώρησα γιατί η κατάσταση είναι τοξική», σημείωσε.

«Αν μου δοθεί κάποια καλή ευκαιρία και συμφωνήσω σε μια σειρά από θέσεις με κάποιο κόμμα ή κίνηση θα μπορούσα να είμαι ξανά υποψήφιος. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα της αριστεράς που να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας με μια παρέμβασή του θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση είπε:

«Φαντάζομαι ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βλέποντας όλα αυτά, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του. Εγώ δεν θα του το πρότεινα θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή ακόμα και ο Τσίπρας να παρέμβει δεν σώζεται η κατάσταση».

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Έχουμε παραγγείλει τα δαχτυλίδια – Θα προσπαθήσω να είναι κουμπάρος ο Κασσελάκης»

Loading