Η εθνική ομάδα της Γαλλίας θα αντιμετωπίσει απόψε (1/7, 00:00) τη Σουηδία σε αγώνα νοκ άουτ για το Μουντιάλ 2026, με ένα σημαντικό μη αγωνιστικό μειονέκτημα. Οι Σκανδιναβοί, από την άλλη, έχουν επιπλέον κίνητρο να διατηρήσουν την ιστορική τους παράδοση, η οποία τους επιτρέπει να μην χάνουν από τους «τρικολόρ» σε αγώνες νοκ άουτ μεγάλων διοργανώσεων.
Συγκεκριμένα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1992, η Γαλλία με τον Μισέλ Πλατινί, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σουηδία, σε μια απογοητευτική εμφάνιση που οδήγησε στον αποκλεισμό τους από τη φάση των ομίλων.
Παρόμοια κατάσταση συνέβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, όπου οι Γάλλοι, αν και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, ηττήθηκαν με 2-0 από τη Σουηδία, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να σημειώνει ένα από τα γκολ. Αυτή η ήττα επιβεβαίωσε ένα κακό ρεκόρ για τη Γαλλία σε μεγάλες διοργανώσεις.
Η ιστορία αυτή δημιουργεί ένα ιδιαίτερο βάρος για τους Γάλλους, καθώς η παράδοση τους ενδέχεται να επηρεάσει την ψυχολογία τους στον κρίσιμο αγώνα της βραδιάς.
![]()

