Δέσμευση βιομηχανιών παγωτού για την εξάλειψη τεχνητών χρωμάτων έως το 2028

Δέσμευση βιομηχανιών παγωτού για την εξάλειψη τεχνητών χρωμάτων έως το 2028

Οι βιομηχανίες παγωτού στις ΗΠΑ προγραμματίζουν την αφαίρεση τεχνητών χρωμάτων έως το 2028 για πιο υγιεινές επιλογές. Οι βιομηχανίες παγωτού στις Ηνωμένες Πολιτείες προγραμματίζουν να απομακρύνουν μια σειρά από τεχνητά χρώματα από τα προϊόντα τους μέχρι το 2028. Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία πιστώνεται στον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Ρόμπερτ Κέννεντι Τζούνιορ, έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων στην αμερικανική αγορά. Μια ομάδα 40 βιομηχανιών παγωτού, που παράγει το 90% του παγωτού που πωλείται στις ΗΠΑ, δεσμεύεται να αφαιρέσει οικειοθελώς τα πρόσθετα Κόκκινο Νο. 3, Κόκκινο 40, Πράσινο 3, Μπλε 1, Μπλε 2, Κίτρινο 5 και Κίτρινο 6 έως το 2027.

Η ανακοίνωση της δέσμευσης θα γίνει τη Δευτέρα στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εμπορίου γαλακτοκομικών προϊόντων, Μάικλ Ντάικς, τόνισε: Είμαι περήφανος για τους παραγωγούς παγωτού που υποστηρίζουν τις αμερικανικές οικογένειες με τη δέσμευση για προϊόντα χωρίς πιστοποιημένα τεχνητά χρώματα.

Ο Κένεντι έχει δηλώσει ότι η απομάκρυνση των συνθετικών χρωστικών από τα τρόφιμα είναι προτεραιότητά του. Οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν προηγουμένως δεσμευτεί να εξαλείψουν τεχνητά χρώματα από προϊόντα γάλακτος που πωλούνται σε σχολεία έως το 2026. Η δέσμευση για τα παγωτά αφορά προϊόντα παρασκευασμένα με πραγματικό γάλα που διατίθενται σε καταστήματα λιανικής. Εξαιρούνται προϊόντα που παρασκευάζονται με μη γαλακτοκομικά συστατικά.

Η βιομηχανία αναμένει ότι πολλές εταιρείες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αφαίρεσης των τεχνητών χρωμάτων νωρίτερα από το 2028, ενώ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει πρόσφατα τη χρήση γαρδένιας για τον χρωματισμό τροφίμων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play