Τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ, τιμώντας τη θεολογική και κοινωνική του προσφορά. Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ωκεανίας, κ. Μακαρίου, ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Στην εκδήλωση παρέστησαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού κόσμου, αναδεικνύοντας τη σημασία της αναγόρευσης.
Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Βαρθολομαίος Α΄ και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριος Ιερώνυμος Β΄ τίμησαν με την παρουσία τους τον τιμώμενο και το Πανεπιστήμιο.
Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η Επίτιμη Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, και ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Η τελετή αυτή αντανακλά τη σημαντική συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας.
Ακολούθησε προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, ο οποίος επεσήμανε την αξία της θεολογικής παιδείας και τη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η τελετή περιλάμβανε αναγνώσεις κειμένων και την επίδοση του τιμητικού επιτηβεννίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος έκλεισε την εκδήλωση με μία ομιλία που ανέδειξε τις σύγχρονες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στην Εκκλησία.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Πηγή περιεχομένου: in.gr